Blog

Neixen els Premis Sonor del podcast en català

LA MIRA i Catalunya Ràdio s’uneixen per impulsar els guardons que en aquesta primera edició reconeixeran els millors podcasts difosos durant l’any 2021

 

En un moment en què el podcast s’està consolidant com un dels nous formats comunicatius estrella, LA MIRA, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, impulsa la primera edició dels Premis Sonor del podcast en català, amb l’objectiu de donar a conèixer i visibilitzar projectes de qualitat, innovadors i originals en la nostra llengua. S’aposta així per premiar el talent i la creativitat del país i promocionar els treballs que, realitzats en llengua catalana, competeixen en un mercat global. 

En aquesta primera edició, es reconeixeran els millors podcasts en català difosos durant l’any 2021. El període de presentació de propostes s’estendrà des de les 10h del 24 de gener a les 23.59h del 31 de març de 2022, i les bases es podran consultar des d’aquest mateix web, on també es podran presentar les propostes a través d’un formulari. Les bases del premi detallaran les categories que es volen reconèixer i, alhora, especificaran les característiques del treballs que hi optaran, tenint en compte els diferents formats i plataformes de difusió d’àudio. 

L’editor de LA MIRA, Joan Camp, destaca que amb aquest guardó “es vol posar en valor els podcasts que es fan en llengua catalana i premiar aquells treballs que amb talent i creativitat fan de casa nostra un referent comunicatiu”. I afegeix: “És molt important donar l’espai i la visibilitat que mereixen els projectes sonors de qualitat que tenim per fer-los encara més competitius”. 

Un cop finalitzat el període d’inscripcions i feta la deliberació del jurat -format per reconeguts professionals del món de la comunicació i, en especial, de l’univers del podcast- els guardonats es donaran a conèixer en una gala.