Blog

LA MIRA i Editorial Fonoll publiquen ‘La meva carn que tu encenies’ les històries d’amor inèdites de Francesc Pujols

A partir d’un estudi d’Alba Padrós i Max Pérez, i amb pròleg d’Empar Moliner, el llibre recull l’autobiografia amorosa d’un dels filòsofs més influents de la cultura catalana

Avui surt a la venta La meva carn que tu encenies, l’autobiografia amorosa del filòsof Francesc Pujols i Morgades. Un recull de memòries sentimentals de la Barcelona de principis de segle XX explicades en primera persona. Es tracta del primer llibre de la L’escala de la vida, la col·lecció de Francesc Pujols que inicien conjuntament LA MIRA i Editorial Fonoll.

Amb l’estudi d’Alba Padrós i Max Pérez, i pròleg d’Empar Moliner, l’obra és una finestra a la vida íntima i sentimental del filòsof on narra en format epistolar i en primera persona les seves relacions sexuals, amoroses i ideals amb vuit dones a la Barcelona d’entre els anys 1897 i 1954. L’escrit està dirigit a una d’aquestes dones: Esther Antich i Sariol, l’amor de la seva vida, a qui decideix relatar totes les seves alegries i desenganys en l’amor per tal de justificar-li —també filosòficament— per què, una nit d’estiu de 1938, en plena Guerra Civil, va decidir no fer l’amor amb ella.

En aquestes memòries sentimentals, descobrirem també unes dones tremendament modernes per l’època, segons ens explica el pròleg de l’Empar Moliner. L’estudi d’Alba Padrós i Max Pérez ens apropa alhora el personatge i el seu pensament.