Blog

Mireia Comas guanya la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme

En la Categoria Estudiants el primer premi se l’emporta Bernat Cedó, de l’Escola de Fotografia IEFC

 

Fotografia del treball “Atrapats”, de Mireia Comas, publicat a La Directa

La primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme ja té guanyadors. El primer premi de la Categoria Professional, on es reconeixen els treballs fotogràfics publicats a mitjans de comunicació dels Països Catalans, és per a Mireia Comas. El seu treball, publicat a La Directa, es titula Atrapats i recull la situació de dotze joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa. El segon premi és per a Sergi Alcàzar, per Les morts de la covid publicat a El Nacional, i el tercer per a Marc Sanye, per la fotografia Maria publicada a El 9 Nou. A més a més, també es s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una per a Sergi Alcàzar per la seva obra Primera línia publicada a El Nacional i l’altra per a Jordi V. Pou, per El confinament impossible dels temporers publicada a El Periódico.

En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Bernat Cedó, de l’Escola de Fotografia IEFC, per A porta tancada, un recull fotogràfic de com es va viure el confinament des de casa. El segon premi és per a David Rico de l’Escola de Fotografia IEFC per L’esport que va guanyar la covid i el tercer és per La soledat, de Lydia Medina, de l’Escola Groc. La menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi, estudiant del postgrau en fotoperiodisme de la UAB, pel treball fotogràfic Confinament de l’àvia.

Els guardons per a la Categoria Professional estan dotats amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer. En la Categoria Estudiants, s’atorgarà als guanyadors vals per gastar en material fotogràfic a la botiga FotoK: 1.000 euros el primer, 600 euros el segon i 400 euros el tercer.

Els premis s’entregaran el pròxim dissabte dia 25 de setembre al Mas Miravall, a Juneda, en el marc de la segona edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme.