Blog

Jordi Borràs, cap de fotografia de LA MIRA, parla de fotografiar la pandèmia a la Facultat de Comunicació Blanquerna

L’acte, dins les Jornades de Comunicació Blanquerna, que també compta amb el fotoperiodista Emilio Morenatti i que modera Francesc Canosa, tindrà lloc el 15 de març a les 11 h i es podrà seguir via ‘streaming’

El cap de fotografia de LA MIRA, Jordi Borràs, i el cap de fotografia d’Associated Press a Espanya i Portugal, Emilio Morenatti, participen dilluns dia 15 de març a les 11 h en la taula “Representacions visuals de la pandèmia”.

L’acte, moderat pel director de LA MIRA, Francesc Canosa, s’emmarca dins les XXVII Jornades de Comunicació Blanquerna, enguany amb el nom de “Pensar la pandèmia”, que se celebren els dies 15 i 16 de març presencialment, tot i que també es podran seguir via streaming clicant aquí.

Borràs va fotografiar tot Catalunya durant la pandèmia per deixar un testimoni de l’excepcionalitat dels primers mesos d’afectació de la covid-19 a casa nostra i poder-ho explicar en el futur. Arran d’aquest treball, ha sorgit el projecte transmèdia de LA MIRA “Catalunya any 0”, que inclou la sèrie de les diverses fotogaleries que Jordi Borràs va fer en ple confinament; el llibre L’any sense primavera, amb fotografies de Borràs i textos d’Estel Solé; l’exposició “Catalunya any 0. Veure el virus”, que actualment es pot visitar al Palau Robert fins al 25 d’abril, i el podcast Catalunya any 0. Escoltar el virus, produït per la Coctelera Music, en què es pot escoltar com va treballar l’equip de LA MIRA durant el confinament.