Blog

LA MIRA publica un nou llibre: les memòries inèdites d’un exiliat amb vida de pel·lícula, Josep Carner-Ribalta

Les memòries inèdites de l’activista català, mà dreta de Francesc Macià, i exiliat la major part de la seva vida expliquen com la vida el va dur a un exili definitiu als EUA

L A MIRA, dins de la col·lecció que té amb l’Editorial Fonoll, publica El campanar abandonat. Memòries d’un escriptor exiliat, les memòries inèdites de Josep Carner-Ribalta, activista català i home de confiança de Francesc Macià, que va passar la major part de la seva vida a l’exili.

Poeta, novel·lista, dramaturg, historiador, cineasta, traductor i pintor d’ofici, Josep Carner-Ribalta va viure alguns dels episodis històrics més destacats de la història contemporània catalana. Des de la dictadura de Primo de Rivera, amb el seu primer exili, el judici i la deportació pels fets de Prats de Molló, els viatges amb Macià a Moscou, Cuba, la tornada per la República, la Guerra Civil, fins al seu exili definitiu als Estats Units.

Carner-Ribalta va intentar publicar les seves memòries, sense èxit, fa 42 anys. Ara, amb una edició a cura de George Carner, el seu fill, i amb pròleg de l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú, podreu trobar l’obra a les llibreries a partir del dia 6 de novembre, així com al web de LA MIRA i al de l’Editorial Fonoll

Per conèixer més sobre Carner-Ribalta us convidem a llegir el reportatge de LA MIRA “Josep Carner-Ribalta, ‘flashback’ real d’una vida de pel·lícula”, a càrrec de Francesc Canosa. 

 

Coberta d’El campanar abandonat. Memòries d’un escriptor exiliat.