Blog

Expliquem LA MIRA als estudiants del Màster en Reporterisme de Blanquerna

L’equip de LA MIRA ha impartit un taller per als alumnes del Màster en Periodisme Avançat – Reporterisme de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Els estudiants han visitat la redacció, on s’ha impartit un taller per explicar les característiques, els valors i la manera de fer de LA MIRA. 

Francesc Canosa fent classe als estudiants del màster i il·lustrant les explicacions en directe amb exemples del magazín.

El director del magazín, Francesc Canosa, ha presentat el projecte i com aquest passa de ser una idea a materialitzar-se. Magda Gregori, redactora en cap, ha agafat el relleu explicant el dia a dia a la redacció: com s’organitza la feina, les reunions, les fases de producció d’un reportatge, el treball en equip, etc. Seguidament, Mar Bermúdez, col·laboradora del magazín, ha explicat els seus inicis en el periodisme i com LA MIRA ha esdevingut una font d’aprenentatge i d’innovació en el periodisme català. La fotoperiodista Sira Esclasans ha posat de manifest la importància que la fotografia té en el magazín. Exposant el procés d’elaboració de les seves fotogaleries (VISIONS), ha il·lustrat la complexitat d’explicar històries a través d’un objectiu. El taller ha conclòs amb el parlament de l’editor, Joan Camp, el qual, centrant-se en la vessant empresarial, ha presentat el model de negoci i l’estructura de Quelcom Global.

Joan Camp explicant LA MIRA als alumnes, asseguts com a redactors a l’espai on es crea el magazín cada dia.

Els estudiants del Màster en Reporterisme han pogut fer preguntes i debatre amb els membres de l’equip. El taller ha estat una experiència molt profitosa, que ha permès apropar als joves el projecte de LA MIRA. Així, el magazín se situa entre les referències de l’educació universitària com a exemple de periodisme en profunditat dins el marc de la no actualitat.

Magda Gregori ha aprofitat per ensenyar algunes peces publicades al magazín.
Els estudiants, atents a tot allò que s’explica per poder aprendre i adquirir eines de la professió.