Històries
Quan el català s’aprèn per correspondència
Durant el franquisme, des de Barcelona i Reus s’impulsa una nova modalitat per aprendre el català mitjançant trameses per correu postal
Soc periodista i professora de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull (FCRIB-URL). Llicenciada en Periodisme (Premi Extraordinari) i doctora per la Universitat Ramon Llull. Docent del grau en Periodisme i Comunicació Corporativa, del grau en Gestió de la Comunicació Global i del tronc comú (Humanitats) dels graus en Comunicació de la FCRIB-URL. Investigadora del grup de recerca Digilab de la URL i coordinadora adjunta del programa de doctorat en Comunicació de la FCRIB-URL. Redactora de LA MIRA.
He publicat Guanyem amb la llengua. El català durant el franquisme (Editorial Fonoll, 2021); Dones que surten del paper. Periodistes catalanes que expliquen un país (Editorial Fonoll, 2018); Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert, 18è Premi Ramon Trias Fargas d’Assaig Polític (Angle Editorial, 2015), i L’era de la hipermemòria. Revisionisme i falsificació històrica, 26è Premi d’Assaig Josep Vallverdú (Pagès editors, 2010).
He treballat com a redactora del diari Avui a la secció de política internacional i al programa Afers exteriors de TV3. He estat redactora en cap de la revista Trípodos, coordinadora acadèmica del grau en Periodisme i Comunicació Corporativa i coordinadora dels màsters universitaris en Comunicació Política i Social i en Periodisme Avançat. Reporterisme de la FCRIB-URL.
He cursat un doctorat en Política, Mèdia i Societat (URL), un màster universitari en Estudis Històrics a la Universitat de Barcelona i un màster en Gestió d’Empreses de Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. M’interessa el passat, m’agraden les biblioteques i investigar diaris antics a les hemeroteques.