Visions

Els camins corberencs que porten a Betlem

Fotografies de Victòria Rovira Casanovas. Text de Laura Casanova Casañas

Des de 1962, el Nadal cobra vida a Corbera de Llobregat. Cada any, el poble es converteix religiosament en un reclam nadalenc amb la posada en escena d’un espectacular pessebre vivent que des de fa més de seixanta anys es munta al voltant de la penya del Corb. Un espai natural privilegiat de 14.000 metres quadrats que, sota l’atenta mirada roja d’aquesta roca de més de quaranta metres d’alçària, acull la representació del naixement de Jesús a Betlem. LA MIRA hi ha entrat per captar els moments més màgics d’aquesta gran representació teatral en què públic i actors es fonen.

Recórrer els 700 metres de camins corberencs que porten a Betlem és endinsar-se en un escenari viu envoltat de penya-segats, on podem veure la Verge Maria a l’establia amb el nen Jesús als braços, els pastorets amb la pell i la samarra i els seus ramats de corders, famílies reunides al voltant de les fogueres o infants fent cagar el tió. Tampoc hi falten ni el bou ni la mula, ni l’àngel de l’anunciació als pastors, que fa que alcem el cap per veure’l aparèixer a una altura de 41 metres. Un somni de figuretes i molsa que es fa realitat gràcies a la col·laboració de més de 250 voluntaris.

Més d’un milió de visitants han gaudit de la tradició des que l’Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera va començar a crear aquest espectacle als anys seixanta. Després de dècades de constància i divulgació, han esdevingut el pessebre vivent més visitat a Catalunya. Vols venir-hi, tu, rabadà?

– continua després de la publicitat –

Aquest és el teu article gratuït setmanal.

Fes-te subscriptor. Podràs llegir, escoltar i fer possible tot el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Victòria Rovira Casanovas

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris